PageRank – Alles wat je moet weten! [infographic]

Deze infographic over Google PageRank is gebaseerd op onderzoeken van ProfitAddiction en Pagerank Check. De meest interessante informatie die hieruit blijkt is dat gemiddeld de hoogst ‘rankende’ zoekresultaten niet de hoogste PageRank hebben. Verder is het opmerkelijk dat bij keywords met veel concurrentie de PageRank gemiddeld hoger ligt dan bij keywords met een normale of lage concurrentie.

Doe uw voordeel met de informatie die u hier vindt en zet hem via de code onderaan deze pagina op uw eigen website als u dat wilt!

Meer informatie over hoog in Google komen vindt u in mijn eerdere post ‘10 tips om hoger in Google te komen • SEO

  PageRank updates

  PageRank updates vinden plaats wanneer Google dit wilt. De updates vonden tot 2013 ongeveer eens per kwartaal plaats, maar in 2013 is dit doorbroken. Men heeft toen moeten wachten van februari tot december tot webmasters konden zien welke rank Google voor hen gebruikte. Zoals vermeld in de infographic, update Google haar PageRank op de achtergrond veel vaker. Over de reden waardoor de frequentie in de updatecyclus verander is wordt veel gespeculeerd. Sommigen zeggen dat er een defect is geweest in de systemen van Google, anderen zeggen dat Google het bewust heeft gedaan omdat de Google toolbar weinig meer wordt gebruikt. Zij geven aan dat de toolbar en PageRank langzaam uitgefaseerd zullen worden.

  PageRank een logaritmische schaal

  De weergegeven PageRank op de toolbar is een score welke gebaseerd is op een 11-punts logaritmische schaal. Dit betekent dat de werkelijke score van een PageRank 7 pagina in werkelijkheid 8 tot 10 keer hoger ligt dan de score van een PageRank 6 pagina.

  PageRank onder 0 en eindig

  PageRanks onder 0 worden als N/A weergegeven. Dit zijn over het algemeen pagina’s die (nog) niet door Google zijn geïndexeerd. Daarnaast is de PageRank score eindig. Het stopt bij 10, maar of pagina’s als Twitter in werkelijkheid een score hoger hebben dan 10 – bijvoorbeeld 11 of 12 – is niet bekend. Het is mogelijk dat de scores van pagina’s met een lagere PageRank worden bijgesteld omdat Twitter de 10 ontgroeit.

  Bereken de voorspelde real-time PR bij SEOmastering.com

  Area Stores Manager i.o. BAS Group (iCentre)
  Ik ben na 6 jaar werkzaam geweest te zijn in Retail, ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.
  Ik zou graag aan de slag gaan in het volgende: Reclame, Retail Management, Account Management, Sales Management, Project Management of Verkoop.
  Share Button
  Geplaatst in Blog, SEO Getagd met , ,