Website bij Google tools aanmelden

Google tools voor uw websiteWaarom uw website bij Google aanmelden?

U kunt uw website bij Google aanmelden om verschillende redenen. De meest belangrijke reden is natuurlijk om door Google gevonden worden, maar er zijn nog veel meer redenen om je website aan te melden bij Google. De reden voor het aanmelden verschilt per tool. Hieronder staat om welke redenen u zich bij welke dienst gratis aan kunt melden, daarna wordt een link en indien nodig een uitleg gegeven over hoe en waar u uw website aan kunt melden. Ik raad u aan om elk van deze tools te overwegen; Zijn de tools nuttig voor u?

Een overzicht van de Google tools

Uw website bij de Google zoekmachine aanmelden

Als uw website (URL) nog niet in Google wordt weergegeven, dan kunt u Google laten weten dat u een website heeft. Als u uw website hier opgeeft, dan is het nog niet zeker dat uw website in Google wordt weergegeven, maar de kans dat uw website aan de ‘index’ wordt toegevoegd neemt zeker toe.
Waar u rekening mee moet houden:
- Voer uw gehele webadres in, inclusief ‘http://’
– Voeg alleen de homepage toe, aangezien de ‘crawler’ (de robot die websites indexeert), zal vanzelf op de rest van uw pagina vinden
– Een omschrijving toevoegen is niet nodig
Klik hier om uw website bij de Google zoekmachine aan te melden

Uw blog door Google Blog Search laten pingen

Telkens als u een post op uw blog plaatst kunt u dit Google laten weten. Dit kunt u doen door Google Blog Search te ‘pingen’ als u uw blog update. U kunt zich aanmelden via de link hieronder en het Google via dezelfde link telkens laten weten wanneer uw blog gewijzigd is. Als u een WordPress blog heeft, dan kunt u http://blogsearch.google.com/ping/RPC2 toevoegen om automatisch bij elk bericht te laten pingen. U kunt de link toevoegen in WordPress via ‘Instellingen->Schrijven->Update Services’. Dit is de beste manier om telkens te laten weten dat uw blog geüpdate is. Als een website uw content dupliceert en eerder geïndexeerd wordt dan u, dan wordt uw eigen pagina als duplicaat opgegeven en dus lager in Google weergegeven. Door te Google Blog Search te ‘pingen’ bent u de sites voor die uw content dupliceren.
Waar u rekening mee moet houden:
- Het kan een paar dagen duren voordat uw pagina gevonden wordt door Blog Search
– Zorg dat u Google na elke update van uw blog maximaal één keer pingt, zodat Google uw blog niet als spam aanziet
– U kunt de directe link naar uw blog of de URL van uw RSS feed bij de pingservice invoeren
Klik hier om Google Blog Search te pingen

Uw website ‘monitoren’ met Google Webmasterhulpprogramma’s

Google Webmasterhulpprogramma’s is een tool om de gezondheid van uw site te onderzoeken en aanpassingen hierin te doen. Het gaat hierbij vooral om de gezondheid naar de ‘crawlers’ van Google die uw website indexeren. Aangezien een vermelding in Google voor een groot deel afhangt van hoe uw website door google is te indexeren, is het belangrijk dat u hierbij bent aangemeld. U kunt zich aanmelden door de volgende stappen uit te voeren:
1. U meldt zich aan met uw Google-account bij de link hieronder
2. U voegt uw website toe
3. U verifieert uw website (u kunt zelf kiezen hoe u dit doet)
Als uw website is geverifieerd en u bent aangemeld, dan heeft u beschikking over een aantal tools. U ziet het bijvoorbeeld als er fouten met uw website zijn gevonden door Google, u kunt zien hoe veel pagina’s er door Google zijn geïndexeerd, vanaf welke websites er gelinkt wordt naar uw website, welke gestructureerde gegevens Google herkent, op welke zoekwoorden u gevonden wordt in Google en welke zoekwoorden volgens Google relevant zijn voor uw website. Ook kunt u hier een aantal aanpassingen doen in de communicatie tussen Google en uw website. U kunt bijvoorbeeld links die niet meer werken verwijderen, ‘sitemaps’ toevoegen en testen, uw website ophalen als Google en URL’s blokkeren. Er is nog meer mogelijk met de Webmasterhulpprogramma’s, kijk voor alle informatie hier.
Klik hier om uw website toe tevoegen aan Google Webmasterhulpprogramma’s of in te loggen op de hulpprogramma’s

De Google +1 knop toevoegen aan uw websiteGoogle +1

De Google +1 knop werkt net als de ‘Like’ knop van Facebook. Mensen kunnen hun waardering voor uw website laten blijken door op deze knop te drukken. Net als andere ‘sociale knoppen’ is de +1 knop een knop welke (als deze vaker wordt aangeklikt) helpt om hoger in Google te komen. Ook omdat mensen tegenwoordig vaker oriënteren op basis van oordelen van vrienden is het natuurlijk een goede aanvulling op uw pagina. Als iemand ziet dat zijn vriend een product een +1 heeft gegeven zal hij eerder geneigd zijn op de pagina te kijken of in het geval van een webshop zelfs het product eerder kopen.
Klik hier om de Google +1 knop toe te voegen aan uw website
In veel CMS’en, als bijvoorbeeld WordPress, kunt u via een plugin een +1 knop toevoegen en heeft u bovenstaande link niet nodig

Vergaar en analyseer data met Google Analytics

In Google Analytics valt nagenoeg alles over uw website, de bezoekers van uw website en het gedrag van de bezoekers op uw website te zien. Er valt erg veel over Google Analytics te vertellen en het kan erg nuttig zijn voor veel zaken. U kunt bijvoorbeeld zien hoe mensen op uw pagina’s terecht komen en waar zij uw pagina verlaten. Voor webshops kan de tool goed gebruikt worden om de conversie te verbeteren, aangezien het hele pad tot de aankoop van klanten geanalyseerd kan worden. Als u verder wilt gaan dan het analyseren van de bezoekersstroom op uw website, dan kunt u ook A/B tests uitvoeren met uw website. U kunt twee pagina’s naast elkaar testen en kijken welke beter presteert (met de doelen die u instelt). In Google Analytics kunt u ook ‘Remarketinglijstjes‘ maken om mee te adverteren. Zoals ik al eerder zei valt hier erg veel over te vertellen. Daarom zult u later meer over Analytics vinden op hugokooi.nl. Voorlopig kunt u via de link hieronder lezen hoe u uw website kunt aanmelden bij Google Analytics.
Klik hier om uw website bij Google Analytics aan te melden

Maak je RSS feed toegankelijk met Feedburner

Feedburner maakt de RSS feed van uw website toegankelijker doordat het er voor de gemiddelde lezer begrijpbaarder uitziet. Het heeft nog drie andere voordelen, namelijk: het werkt samen met Google Analytics, Feedburner geeft informatie over je feed en je kunt er geld mee verdienen doordat je er advertenties in kunt plaatsen. Daarnaast helpt het Google om uw nieuwe content sneller te indexeren.
Klik hier om van uw RSS feed een Feedburner feed te maken

google places markerVoeg uw bedrijf toe aan Google Places

Heeft u een bedrijf en wilt u door mensen in de buurt gevonden worden, dan is dit een must do! Google places geeft, natuurlijk als de zoekterm relevant is, op Google de dichtstbijzijnde resultaten die zijn aangemeld in Google Places. Google places neemt tegenwoordig vaak een dominante plaats in in de resultaten op Google. Zoek bijvoorbeeld in Google op ‘Aannemer’, dan is de eerste pagina die u ziet waarschijnlijk Wikipedia en de tweede de dichtstbijzijnde aannemer die in Google Places staat. U loopt zeker verkeer mis als u hier niet in staat met uw bedrijf.
Klik hier om uw bedrijf aan te melden bij Google Places

Hulp bij het toevoegen van de tools

Heeft u hulp nodig bij het implementeren van één van de bovenstaande tips, dan kunt u via het contactformulier onder het kopje ‘Hugo’ altijd contact met mij opnemen. Ik kan niet garanderen dat ik snel antwoordt, maar ik zal mijn best doen. Als u tips of aanvullingen heeft, dan gelieve deze in het commentaar hieronder achter te laten, zodat iedereen er iets mee kan.

Area Stores Manager i.o. BAS Group (iCentre)
Ik ben na 6 jaar werkzaam geweest te zijn in Retail, ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.
Ik zou graag aan de slag gaan in het volgende: Reclame, Retail Management, Account Management, Sales Management, Project Management of Verkoop.
Share Button
Geplaatst in SEO Getagd met , , , , , , , ,